Ősszel újra elindul a Sokszínű Fizika Roadshow, száguld a Sokszínű Fizika Busz

2015. július 15.

A Sokszínű Fizika Roadshow egynapos programot kínál az érdeklődő iskoláknak. A rendezvény elsősorban középiskolásoknak szól, de gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt érdekes lehet. Egy rendezvény során 45 perces ismeretterjesztő előadásokat hallgathatnak meg az érdeklődők, melyeken aktív kutatók mutatják be a legújabb eredményeket, technikai újdonságokat, tudományos felfedezéseket. Emellett izgalmas interaktív kísérleti bemutatókra kerül sor. A roadshow egy félévben több iskolába is ellátogat.

A programhoz tartozik a Sokszínű Fizika Busz is. Az interaktív, utazó kiállítás a fizika széles palettáján vezeti végig a látogatókat a nanotudományok érdekességeitől a tavaly 60 éves fennállását ünneplő CERN, a világ legnagyobb részecskefizikai laboratóriumának rejtélyes világáig. A buszban demonstrátorok vezetik végig a látogatókat, akik kipróbálhatják a kísérleti eszközöket és érdekes információkkal lehetnek gazdagabbak. A busz külső megjelenése egy graffiti-művész csapat munkája, mely már messziről hirdeti, milyen sokszínű lehet a fizika. Ahogy a roadshow tavaly a CERN 60 rendezvénysorozathoz, úgy idén a Fény Éve nemzetközi programjához csatlakozott, ahhoz igazítva az előadások tematikáját. A roadshow aktuális állomásairól a sokszinufizika.hu oldalon lehet tájékozódni.

A Sokszínű Fizika Roadshow az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont koordinálásával, az MTA EK és az MTA EK MFA közreműködésével valósul meg.

Forrás: MFA

Forrás: MFA