Meseíró pályázat

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet meseíró pályázatot hirdet az általános iskolák 2–8. osztályos diákjai számára FÉNYMESÉK címmel, két kategóriában: 7–10 éveseknek és 11–14 éveseknek. Egy diák egy mesével pályázhat. Egy iskolából mindkét kategóriában maximum 3-3 pályázat küldhető be.

Terjedelem: maximum 2 db A/4-es oldal, 12 pontos betűmérettel, másfeles sortávolsággal, Word .doc vagy .docx formátumban.

Kérjük, tüntessék fel a pályázó tanuló nevét, osztályát, az iskola nevét, elérhetőségét.

Beküldési határidő: 2015. október 18.

A szervezők a meséket elektronikus úton várják a fenymese@gmail.com e-mail címre.

A pályázatot segítő, támogató intézmények és szervezetek: Magyar Tudományos Akadémia (MTA), Magyar Olvasástársaság (HUNRA), PIM Mesemúzeum

A legjobbnak ítélt mesékből decemberben mesekötet jelenik meg.

Végül, némi kedvcsináló:

Hívd segítségül a fantáziádat! Válassz a megkezdett mondatok közül, és foglald mesébe!

Elgondolkoztál már azon, hogy életedben milyen szerepet tölt be a fény?

Megtörtént már veled is, hogy reggel a „hasadra sütött” a nap…

Mentél az utcán, és egyszer csak kék fény villogott a szirénázó, száguldó autó tetején…

Táborban lámpaoltás után zseblámpával a kezedben bújtál be a takaró alá…

Áramszünetben otthon gyertyát gyújtott a családod, és…

A vízparton lógáztad a lábad a vízbe, a távolban megcsillant a lenyugvó nap aranyhídja…

Este az utcai neonfény bevilágított az ablakodon, és az ágyban fekve nézted az átsuhanó árnyképeket a falon…

A kályhában lobogó tűz fényében pattogó szikrák táncát csodáltad…

Karácsonykor a szeretet fénye ragyogta be a szívedet, amikor…

A nyári zivatarban villámok cikáztak az égbolton, féltél is kicsit, de…

A kerti bokorban felvillant egy szentjánosbogár pislákoló fénye…

Az erdőből kiérve hirtelen vakító fényt láttál a mezőn…

Vajon fény nélkül mihez kezdenél?

Mi történne, ha egyszer nem kelne fel a Nap?

 


A Fény Mestere – Master of Light díj

2015 júniusában a LISYS-PROJECT KFT. megalapította A FÉNY MESTERE – MASTER OF LIGHT díjat. Az alapító célja, hogy a világítás, a fénytervezés fontosságára felhívja a figyelmet, nemcsak az érintett építész, belsőépítész és világítás technikus szakmai közönség számára, hanem tágabban a beruházók és a kivitelezők körében is.

A pályázás feltételei egyszerűek, a pályázati dokumentáció a www.afenymestere.hu oldalon tölthető fel. A nevezéseket 2015. november 30-ig várja az építészekből, a belsőépítészekből és a sajtó jeles képviselőjéből álló zsűri. Nem kisebb nevek vesznek részt a pályaművek értékelésében, mint Szenes István a MABE elnöke, O. Ecker Judit, a MÉK Belsőépítészeti Tagozatának elnöke, Kádár Bálint, a KÉK alapítvány elnöke, Pásztor Erika Katalina, az epiteszforum.hu alapító-főszerkesztője, Kovács Zoltán, a MÉK Belsőépítészeti Tagozatának elnökségi tagja, de pozitívan fogadta a megkeresést a Magyar Mérnök Kamara Elnöksége is.

A területükön elismert szakemberek feladata lesz, hogy a beérkezett pályázatok közül december 15-ig kiválasszák a short listre kerülő alkotásokat, majd tovább szűkítve a kört megnevezzék a 2015. év Fény Mesterét. Az, hogy ki nyeri a pénzjutalommal és szakmai utazással járó elismerő díjat 2016. február 11-én – Thomas Alva Edison – születésének évfordulóján derül ki egy nagyszabású, ünnepélyes gálavacsora keretében.

További információ a díjról a http://www.afenymestere.hu  oldalon olvasható, a pontos pályázati kiírás itt letölthető.

 

AZ ALAPÍTÓRÓL

A Lisys-Project Kft. a megalakulásától kezdve a világítási kultúra fejlesztésének elkötelezett támogatója. A Fény Mestere – Master of Light díj megalapításával a Lisys-Project Kft. ezt kívánta megerősíteni.

A cég célja, hogy munkájával rávilágítson arra, hogy az életünk minden percére hatással lévő fény tudatos tervezés mellett és megfelelő szakmai háttérrel olyan eszközzé varázsolható, amely észrevétlenül teszi jobbá az emberek mindennapjait. Megkönnyíti munkájukat, hangulatot teremt magánéletükben, ébren tartja a figyelmüket a munkahelyen, változást sejtet a színpadon. A cég filozófiája, hogy maximális energiahatékonyságú, korszerű és a hosszú távú költséghatékony működtetés alapelveinek megfelelő világítástechnikai megoldásokkal álljon elő.

A Lisys-Project Kft. megalakulása óta eltelt 2 évben, a 15-20 éves szakmai tapasztalattal rendelkező projekt-mérnök csapat innovatív megoldásokkal, világszínvonalú termékkínálattal és minőségi szolgáltatással valósította meg a partnerek elképzeléseit. A fő tevékenységi körök felölelik a professzionális világítás- és hangtechnika szinte összes területét. Legyen szó akár tervezésről, anyagszállításról, komplett rendszerek kivitelezéséig, a munkák teljes vertikumát kínálja a cég.

Legfontosabb működési területek:

  • Díszvilágítási rendszerek
  • Közvilágítási rendszerek
  • Sportvilágítási rendszerek (külső- és belső téren egyaránt)
  • Beltéri építészeti világítási rendszerek (irodák, intézmények, hotelek, éttermek)
  • Színház- és koncert-világítási rendszerek
  • Színházi hatáshang rendszerek
  • Épülethangosítási rendszerek